Läkarintyg för körkort

Vi utfärdar intyg för körkort som avser högre behörighet C, CE, D, DE eller taxi.

Glöm inte att ta med giltig legitimation vid ditt besök!

Om du bär glasögonen behöver du be din optiker om ett ”glasögonrecept” som du sedan tar med vid besöket. Vi gör dock alltid en synkontroll i samband med läkarundersökningen och du kommer även att få lämna ett urinprov.

Information om körkort m.m. finns på körkortsportalens hemsida www.korkortsportalen.se. Fyll i blankett, skriv ut och ta med till läkarundersökningen.

Läkarintyg efter rattfylleri eller narkotikabrott

Hos oss kan du få hjälp när det gäller att återfå/behålla ditt körkort efter rattfylleri, narkotikabrott eller andra orsaker där alkohol och droger är inblandade.

Hos oss får du en och samma läkare som hjälper dig under din observationsperiod. Din läkare bistår med allt du behöver för att ditt intyg skall inkomma i tid och innehålla de provtagningar som krävs.

Hur går det till?

När du vill ha hjälp, bokar du en tid hos oss och vid besöket tar du med dig din ID-handling samt dina papper från Transportstyrelsen. Där framgår det hur lång din observationstiden ska vara, vilket vanligtvis är sex månader.

I dina papper från Transportstyrelsen står det vilka prover som ska tas och hur många prover som krävs. Vi lägger sedan upp en plan för din provtagning. Du måste lämna prover enligt den frekvens som gäller i ditt fall och komma till mottagningen på utsatt tid.

I de allra flesta fall måste du lämna in 3-4 läkarintyg under 1,5 till 2 års tid. Kostnaden för läkarintyg går inte under högkostnadsskydd eller den vanliga sjukvårdstaxan. Kostnaden för ditt intyg kan avbetalas räntefritt under 6 månader.

För dig med alkolås

Om du fått ditt körkort återkallat på grund av rattfylleri eller grovt rattfylleri har du nu möjlighet att ansöka om körkort med villkor om alkolås i stället för att få en spärrtid på körkortet.

Det nya systemet fastställer när prover skall tas och läkarintyg ska lämnas in. Det är också en differentierad villkorstid på 1 eller 2 år. Vi hjälper dig med detta och utfärdar nödvändiga intyg för alkolås.

Välkommen att kontakta oss för mer information!Informationen uppdaterades 08 mars 2018 av Vården.se

Om Husläkarna Jägersro

Vår erfarna och rutinerade personal består av läkare, sköterskor, arbetsmiljökonsulter och andra specialister. Tillsammans kan vi erbjuda dig som patient ett stort antal tjänster som anpassas efter dina unika förhållanden och behov.

Vi har privatvård och företagsvård, både stora och små företag och organisationer. Alla uppskattar vår tillgänglighet och flexibilitet. Vi finns i ljusa och fina lokaler och det finns hiss för att lätt och bekvämt komma upp till andra våningen.

Företagshälsovård

Er hälsa – vår hjärtesak
Hälsa betyder olika saker för olika människor. För många innebär det inte bara att vara frisk utan att också känna trygghet att företaget man arbetar på bryr sig om dig. Att satsa på friska medarbetare och förebyggande insatser gör att medarbetarna känner sig engagerade och motiverade.

Arbetet påverkar vår hälsa och hälsan påverkar arbetet. Därför är det en mycket god investering att satsa på din och medarbetarnas hälsa i förebyggande syfte.

Privatpersoner

Vi har möjlighet att erbjuda snabb tillgång till kvalificerad sjukvård till våra patienter. Vi har därför akuttider varje dag.


Intyg

Vi utfärdar olika typer av intyg, dessa är:

 • Körkortsintyg
 • Körkort intyg Utox
 • Drogtest
 • Dykintyg
 • Fritidsflyg
 • Idrottsintyg
 • Sjöintyg
 • Försäkringsintyg
 • Travintyg
 • Härdplastintyg
 • Adoptionsintyg
 • PPD-test

Patientavgifter

De flesta av våra verksamheter på läkarhuset har avtal med landstinget och följer de avgifter som har fastställts. Frikort och högkostnadsskydd gäller.

Varmt välkommen till Husläkarna Jägersro!